Tehtud 4 le,kuid pooled on pandud ka sügavkülma! Ehk siis kaheks korraks sööki.
1 keskmise suurusega kapsapea
1kg hakkliha
300g keedetud riisi
1 sibul
2 tomatit
100g tomatipastat või 100g ketšupit
1 küüslauguküüs
200g hapukoort
õli praadimiseks
maitse järgi soola ja pipart
Tõstan kapsapea suurde veega täidetud potti ja panen keema 15 min !
Peale seda tõstan ettevaatlikult kapsapea kaussi ning hakkan lehti küljest ära lõikama.
Lehed lõigatud,nüüd teeme valmis täidise.
Segame hakkliha,riisi ja tükeldatud pool sibulat,maitsestame soola,pipraga.
Nüüd kui see on valmis,hakkame kastme jaoks praadima õlis kuumal pannil-sibulat,küüslauku ja tomateid ( need tuleb eelnevalt hoida 10 sek kuumas keeduvees,et saaks ära puhastada nahast) tükeldada ning praadida, kuni tomatid on muutunud väga pehmeks, lisada sinna ka tomatipastat,maitsestada soolaga.
Nüüd võtame ette kapsalehed ja täidisesegu, paneme täidist kapsalehe sisse nii palju,et annaks lehte kokku keerata. Valmis keeratud kapsarullid tõstame multikeetjasse, need mida paneme sügavkülma paneme kotti ja tõstame sinna need ära.
Multikeetjasse panin 12 tk
Siis tõstsin nende peale pannil praetud sibulad-tomatid ja valasin vett, täpselt nii palju,et ülemised kapsarullid oleksid poole peal vee sees. Valasin ketšupit peale ja panin kaane kinni.
Panin peale hautamise programmi 1 tund ja tunni aja pärast oli tulemus selline
Hapukoorega on väga hea! Head isu!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar