kolmapäev, 16. oktoober 2013

Kapsarullid multikeetjas

Tehtud 4 le,kuid pooled on pandud ka sügavkülma! Ehk siis kaheks korraks sööki.

1 keskmise suurusega kapsapea
1kg hakkliha
 300g keedetud riisi
 1 sibul
 2 tomatit
 100g tomatipastat või 100g ketšupit
 1 küüslauguküüs
 200g hapukoort
  õli praadimiseks
  maitse järgi soola ja pipart

Tõstan kapsapea suurde veega täidetud potti ja panen keema 15 min !
 Peale seda tõstan ettevaatlikult kapsapea kaussi ning hakkan lehti küljest ära lõikama.
Lehed lõigatud,nüüd teeme valmis täidise.
Segame hakkliha,riisi ja tükeldatud pool sibulat,maitsestame soola,pipraga.
Nüüd kui see on valmis,hakkame kastme jaoks praadima õlis kuumal pannil-sibulat,küüslauku ja  tomateid ( need tuleb eelnevalt hoida 10 sek kuumas keeduvees,et saaks ära puhastada nahast) tükeldada ning praadida, kuni tomatid on muutunud väga pehmeks, lisada sinna ka tomatipastat,maitsestada soolaga.
 Nüüd võtame ette kapsalehed ja täidisesegu, paneme täidist kapsalehe sisse nii palju,et annaks lehte kokku keerata. Valmis keeratud kapsarullid tõstame multikeetjasse, need mida paneme sügavkülma paneme kotti ja tõstame sinna need ära.
Multikeetjasse panin  12 tk
Siis tõstsin nende peale pannil praetud sibulad-tomatid ja valasin vett, täpselt nii palju,et ülemised kapsarullid oleksid poole peal vee sees.  Valasin  ketšupit peale ja panin kaane kinni.
 Panin peale hautamise programmi 1 tund ja tunni aja pärast oli tulemus selline
Hapukoorega on väga hea!  Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar