teisipäev, 15. oktoober 2013

Kodune Caesari salat ehk kiire salat õhtusöögiks

Mul tavaks õhtusöögiks teha midagi kiirelt,sest palju sa väikese lapse kõrvalt ikka jõuad vaaritada,kui keegi sul koguaeg mööda jalga üles ronida püüab :D
Minu salat pole siis originaal vaid kodus tehtud lihtsustatud variant õhtusöögiks!

Seekord siis kodune Caesari salat 4-le

 1 pott rohelist salatit
 6-7 saiaviilu
 3 küüslauguküünt
 2 kanafilee tükki
  pakk 200g riivitud juustu
  majonees 100ml ja 200ml hapukoort
  1tl kanget sinepit
 praadimiseks õli
maitsestamiseks soola

Esiteks peseme salati lehed üksikult ära ja rebime tükkideks kausipõhja
 Samal ajal ootame,mil õli on kuumenenud ja praeme läbi kanafilee,mis lõigatud väikesteks tükkideks,lisame sinna soola ja 1 küüslaugu küüs. Kui kana on praetud paneme selle jahtuma ja hakkame praadima saiast  krutoone. Saiaviilud lõikame väiksemateks kuubikuteks ja tõstame need õlisele pannile praadima, segame pidevalt,muidu on nad kiired kõrbema :) lisame sinna ka üks pressitud küüslaugu küüs. Kui on ilusad ja kuldsed saiad valmis,tõstame jahtuma.
Teeme nüüd salatile kastme : võtame majoneesi,hapukoore,ühe pressitud küüslaugu küüne ja sinepi- kõik segame ära, lisada maitse järgi soola, mina tavaliselt ei lisa,sest majoneesis seda minu arvates küll.
 Nüüd kui kana on jahtunud,tõstame ta salatilehtedele ja peale kallame nii kastme ja puistame sinna otsa praetud krutoonid ninge nende otsa riivitud juustu. Soovikorral võib ka ära segada,aga meie sööme tõstes taldrikutele segamata ja igaüks siis toimib omal soovil.
Kiire ja lihtne salat,mis kenasti täidab kõhtu!

  Piltidel siis kahe erineva õhtu salatid :) Head Isu!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar